فناوری POE چیست؟
فناوری POE در اصل امکان انتقال نیروی برق بر روی کابل شبکه از طریق اترنت است. در این فناوری، امکانی ایجاد میگردد که جریان الکتریکی لازم برای کارکرد تجهیزات به جای سیمهای برقی و سیم کشی استاندارد از طریق کابلهای داده اترنت منتقل میشود. به این دلیل که POE قادر است هم نیرو و هم داده را از طریق کابل اترنت منتقل کند؛ بنابراین سیم کشی کمتری لازم میشود و سیم کشیهای برقی میتوانند دست نخورده باقی بمانند. بر این اساس در دوربینهای دیجیتال امنیتی دو اتصال وجود دارد؛ از یک طرف یک اتصال شبکهای برای ارتباط با دستگاه ضبط تصاویر و ابزارهای نمایشی و از طرف دیگر؛ اتصال به جریان برق برای تامین انرژی الکتریکی دوربین در همین حین در صورتیکه دوربین هم مجهز به فناوری POE باشد قادر است تنها با اتصال به شبکه برق خود را نیز از کابل شبکه دریافت نماید.
فناوری POE چه کاربردی دارد؟
از طریق این فناوری، میتوان تجهیزاتی مانند دوربینهای IP را که با برق کار میکنند؛ با استفاده از تقسیم کنندههای POE به لینکهای POE متصل کرد. به این صورت که لینک POE از یک طرف وارد این تقسیم کنندهها میشود و از طرف دیگر کابل شبکه معمولی یا کابل بدون POE و کابل برق دوربین خارج میشود. همچنین فناوری POE از دستگاههایی که توان مصرفی آنها ۳۰ وات یا کمتر است، پشتیبانی میکند، در ذیل به تعدادی از این تجهیزات اشاره میشود:
۱- پروتکل اینترنت، صدا از طریق IP و تلفنهای تصویری
۲- امکان استفاده جهانی برای دسترسی مایکروویو، وایمکس و تجهیزات یا گرههای بیسیم AP
۳- صدای شبکه
۴- صفحه نمایش کریستال مایع و تلویزیونهای بزرگ
۵- سیستمهای دسترسی درب و نمایشگرهای امضای تصویری
۶- دوربینهای رباتیک پان، حرکت، زوم
۷- پایانههای کامپیوتر از راه دور، مانیتورهای کامپیوتر، کامپیوترهای تین کلاینت، لپ تاپها، صفحه نمایش کامپیوترهای بزرگ
چرا از تکنولوژی POE استفاده میکنیم؟
از مزایای کاربری فناوری POE میتوان به طور خلاصه به امنیت بالاتر در زمان راه اندازی شبکه، کارآمدی سیستم، کاهش هزینههای راه اندازی، قابلیت جمع آوری اطلاعات و امکان گسترش و بهبود آسان شبکه اشاره کرد. بنابراین از دلایل استفاده از این فناوری عموما موارد ذیل قابل اشاره هستند:
در فناوری POE تامین برق مورد نیاز به صورت کاملا هوشمند صورت میگیرد و طراحی آن به صورتی است که تجهیزات موجود در شبکه را در مقابل نوسانات برقی و نصب غلط کاملا محافظت میکند.
دوربینهای مجهز به فناوری POE میتوانند؛ بدون نیاز به وجود منبع تغذیه برق یا پریز برق، در محل مورد نیاز قرار داده شده و به راحتی هم در مکانهای مختلف جابهجا و انتقال داده شوند.
در فناوری POE؛ به جهت تامین برق مورد نیاز از یک منبع تغذیه واحد که سازگار با استانداردهای جهانی است به جای استفاده از تعداد زیادی آدابتور استفاده میگردد. ضمنا این امکان وجود دارد که در زمان قطع برق از یک منبع تغذیه برق خارجی به عنوان پشتیبان برق شبکه استفاده کرد. همچنین این فناوری قادر است؛ از راه دور به کنترل خارج کردن تجهیزات از مدار شبکه و راه اندازی مجدد آنها بپردازد.
این صرفهجویی در واقع شامل صرفهجویی در زمان یا وقت و همینطور هزینههای کابل کشی است. این کابلهای شبکه برای نصب نیاز به تکنسین برق ماهر ندارند و میشود آنها را در هر جایی مثلا زمین، سقف یا دیوار قرار داد.
با توجه به اینکه در فناوری POE؛ از طریق کابل شبکه برق در اختیار گرفته میشود بنابراین نصب، راه اندازی و توسعه اتصالات شبکه با سرعت بیشتری و با سهولت بیشتری صورت میگیرد.
دستگاههایی که از تکنولوژی POE استفاده میکنند
فناوری POE دارای کاربریهای متنوع و متعددی است و امروزه دستگاهها یا تجهیزات مختلف مدرنی هستند که با این تکنولوژی کار میکنند. در ذیل مقاله به تعدادی از این تجهیزات به صورت مختصر و مفید اشاره میکنیم:
۱- دوربینهای IP: امروزه عموم دوربینهای مدار بسته تحت شبکه با فناوری POE کار میکنند و از این جهت استقرار، تغییر مکان و جابجایی این تجهیزات بسیار سادهتر شده است.
۲- تلفنهای VOIP: با استفاده از این فناوری؛ تنها لازم است که تلفن به پریز متصل باشد؛ ضمنا میتوان تلفنها را از راه دور مانند سیستمهای آنالوگ قدیمی از مدار خارج کرد.
۳- تجهیزات بیسیم: این تجهیزات مثل بلوتوث، برچسب خوانهای RFID، نقاط دسترسی WIFI، عموما دارای فناوری POE هستند. به همین جهت نیاز نیست که حتما در نزدیکی پریز برق قرار داده شوند و بر اساس نقشه سایت، قابلیت جابجایی دارند.
چگونه میتوانید شبکه خود را به تکنولوژی POE مجهز کنید
برای اینکه بتوان شبکه را به فناوری POE مجهز کرد از دو راهکار ساده میتوان بهره برد که در ذیل مقاله به آن خواهیم پرداخت:
۱- با استفاده از سوئیچهای POE:
این سوئیچ؛ نوعی سوئیچ شبکه است که قابلیت انتقال برق از طریق اترنت را دارا است؛ تجهیزات موجود در شبکه از طریق اتصال معمولی به این نوع از سوئیچها متصل شده و در واقع این سوئیچ است که مشخص خواهد کرد که آیا این دستگاهها؛ متصل به فناوری POE هستند یا خیر. آنگاه سوئیچ؛ برق مورد نیاز هر کدام از این تجهیزات را از طریق کابل اترنت به صورت خودکار منتقل میکند. سوئیچهای POE دارای انواع متنوع با کاربردهای مختلفی هستند و دارای انواع با پورتهای کم و به صورت سوئیچهای لبهای ارزان قیمت و غیرقابل تنظیم در بازار مصرف عرضه میشوند؛ تا سوئیچهای با پورتهای بالا و قابل تنظیم رک مونت.
۲- با استفاده از MIDSPAN یا تزریقکننده POE:
از این طریق با صرف هزینه بسیار پایینتری میتوان لینکهای معمولی شبکه یا بدون POE را مجهز به این تکنولوژی کرد. عموما بهمنظور ارتقاء شبکههای محلی موجود، میتوان از این مورد استفاده کرد و با روشی مقرون بهصرفه، در جایی که تنها نیاز به چند پورت POE است، بهجای تهیه سوئیچهای گرانقیمت POE از آنها استفاده کرد. به این صورتکه هر یک از اتصالات شبکه را میتوان با نصب MIDSPAN بهسادگی مجهز به POE کرده و مانند سوئیچ POE، تأمین برق دستگاهها را بهطور خودکار کنترل کرد. سوئیچهای MIDSPAN بهشکل رکمونت و چندپورت و یا ارزانقیمت و تکپورت به بازار عرضه میشوند.
سخن نهایی
اگر در خصوص تهیه، نصب و راه اندازی فناوری POE نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشید میتوانید به تارنمای شرکت کوشا الکترونیک مراجعه کرده و از طریق شمارههای مندرج در سایت با کارشناسان این شرکت تماس گرفته و در این خصوص بهره بگیرید. در فروشگاه آنلاین کوشا الکترونیک انواع تجهیزات برق صنعتی و محصولات اتوماسیون صنعتی با بهترین کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفته است. همچنین برای تهیه کابل شبکه میتوانید از کابل شبکه سیمیا استفاده کنید؛ زیرا این برند همواره در تلاش بوده است که بهترینها را در زمینه کابل و سیم تولید کرده و عرضه نماید. در واقع کیفیت انواع کابل شبکه سیمیا یک کیفیت مثال زدنی است و میتوانید با اطمینان خاطر درصدد تهیه آن برآیید.
تاریخ انتشار 1401/12/04